Hoppa till sidans innehåll

Karate


Vill du börja med Karate?

ÖJK Karate söker ständigt fler ledare och aktiva. Såväl nybörjare som erfarna oavsett ålder.  

Har du spelat eller varit ledare i Karate och är intresserad av att bli ledare i något av våra Karatelag så hör snarast av dig till This is a mailto link 

Kanske är det dig som vi söker till något av våra karatelag.  Som spelare och/eller ledare.

Karate (den tomma handens väg)

Karate är en motions- och tävlingssport. Attacker och försvar utförs med maximal styrka och snabbhet, där fullständig självkontroll eftersträvas. De flesta internationella karatestilarna utövas i Sverige.
Karate har sina rötter i 300-talets Indien och spreds till Kina. Karate betydde då på kinesiska "kinesisk hand", vilket i japanskan senare kom att betyda " tom hand ". 
På 1300-talet hade kamparten nått den japanska ön Okinawa där den utvecklades. 
I träningen ingår olika slag, blockeringar, svep, sparkar och kast som utförs mot en eller flera motståndare.

Ett träningspass har normalt tre olika moment: uppvärmningsgymnastik och uppmjukningsövningar, teknikträning och slutligen styrke- och konditionsträning.
Vissa ser karate som en konst, andra enbart som motion och självförsvar. Tävlingsverksamheten inom karate är stor, från barn- och ungdomstävlingar till högsta internationella elit för både damer och herrar. Man kan tävla i kata (form) och i kumite (kamp).

Är du nyfiken på att träna Karate?

Karate gör dig stark, smidig och du övar upp din koordination och mentala styrka. 

Du lär dig ett effektivt självförsvar och för många innebär karate ökat självförtroende och bättre kroppskännedom. Tjejer och killar tränar och ingen behöver vara rädd för att inte klara av det. Du kan träna bara på kul, för motion, eller i förlängning satsa på tävling. 
Träningen utförs barfota och vanliga träningskläder fungerar oftast alldeles utmärkt i början.

Om du är intresserad av att börja träna för motion eller att tävla i någon av sporterna. Anmäl intresse om att börja genom att lämna en ansökan genom detta formulär för att se om det finns plats. Skulle det inte finnas plats så sätter upp er på kölista att ni vill börja träna och återkommer så fort det finns plats.

 

 

 

Uppdaterad: 02 FEB 2018 13:53

 

 

Postadress:
Östersunds Jeet Kune Do Klubb - Budo och Kampsport
Box 384
83125 Östersund

Besöksadress:
Idrottens Hus, Sollidenvägen 62B
83139 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0)767 866 255
E-post: This is a mailto link

Se all info