Historia Karate - Östersunds Jeet Kune Do Klubb - ÖJK - Kampsport - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Historia Karate


Kamp- och stridskonst har följt människan i alla tider ända från mänsklighetens vagga i Afrika och vidare ut i världen. I Indien omkring 2600 f.Kr. använde sig de indiska männen av olika kamptekniker för att försvara sig mot fiender och vilda djur. Dessa självförsvarstekniker fördes till Kina av buddhistmunkar på 500-talet f.Kr och gav upphov till Wushu. Kampkonsterna fördes senare även till Japan och gav upphov till det vi idag kallar Karate.

 

Enligt traditionen utvecklades Kara-Te för mer än 500 år sedan, då som en följd av att kung Shoha förbjöd alla vapen på den japanska ön Okinawa. Det var dock inte förrän Funakoshi i början av 1900-talet spred Karate, som Karate blen blev mer känd och populär, först på Okinawa och sedan i resten av Japan.

 

Gichin krediteras allmänt med att ha populariserat karate genom en rad offentliga demonstrationer och genom att främja etablering av universitetens karateklubbar, särskilt dem på Keio, Waseda, Hitotsubashi (Shodai), Takushoku, Chuo, Gakushuin och Hosei. Funakoshi hade många studenter på universitetens klubbar och dojos utanför, som fortsatte att undervisa karate efter Gichins död 1957.

 

Nakayama Masatoshi som var född i samurajfamilj och Funakoshis elev, utvecklade karaten vidare och 1948 bildades Japan Karate Association (JKA) med Funakoshi Gichin som ”Chief Instructor Emeritus” och Nakayama som ”Technical Director”. Nakayama skrev över 20 karateböcker och spred kunskap om Shōtōkan-karaten över världen.

Uppdaterad: 08 JUN 2017 03:12

 

 

Postadress:
Östersunds Jeet Kune Do Klubb - Budo och Kampsport
Box 384
83125 Östersund

Besöksadress:
Idrottens Hus, Sollidenvägen 62B
83139 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0)767 866 255
E-post: This is a mailto link

Se all info