Hoppa till sidans innehåll

5 Semifinaler och 2 finaler på årets Swedish Open

26 NOV 2018 18:21
  • Uppdaterad: 26 NOV 2018 18:21

Tävling:Swedish Open 2018
Sport: BJJ (Brasiliansk Jiu-Jitsu)
Plats: Stenungsund (Sundahallen)

En blandad trupp av både seniorer och yngre förmågor tog på Fredagseftermiddagen flyget till Göteborg för vidare färd till Stenungsund och 2018 års Swedish Open i BJJ (Brasiliansk Jiu-Jitsu).

BJJ är en av Sverige snabbast växande sporter och även numera en av de största kampsporterna i Sverige. Swedish Open är en årlig höjdpunkt för många inom nordisk BJJ som nordens och kanske även Europas största tävling. Under helgen gick den 13:e upplagan av tävlingen av stapeln i Sundahallen i Stenungsund. Det blev åter deltagarrekord med totalt 1133 spelare från Sverige, Norge, Danmark, Polen, Bosnien/Herzegovina, Storbritannien, Ryssland, Ukraina, Tjeckien, Estland, Brasilien, Chile, Australien, Egypten, Equador, Finland, Island, Portugal, Italien, Litauen, Nya Zealand, Syrien, Kroatien, Litauen, Cypern, Argentina, Rumänien, Serbien, El Salvador, Bulgarien, Iran, Thailand, Indien, Slovakien, USA, Tyskland, Albanien, Frankrike och Turkiet.

Av dessa kom 13 tappra från Östersund, Jämtland. Detta var sjätte gången som ÖJK deltog i SWOP och femte gången som ÖJKarna bärgade hem medaljer till Jämtland.

Det slutade med totalt 2 silver och 1 brons till ÖJK efter 5 semifinaler och 2 finaler denna helg. (även ytterligare 3 brons och 1 silver i barnklasserna) En som sin vana trogen stod på pallen var Ida Stensson som bärgade hem en fin silverpeng efter en hård finalkamp mot Frontline Academy Örebros Astrid Schölin. Det både fint med ännu en medalj efter guldet på på Nordic Open för bara någon vecka sen. Men ack det som varar för evigt. I den öppna viktklassen skadade Ida åter sitt knä (samma knä som förut) och vet inte hur länge det dröjer innan hon åter är tillbaka på mattan. EM i Januari kan vara i fara om hon skulle vara aktuell där.

ÖJKs andra medaljmaskin Marqus Olofsson fick denna gång snabb passning ur turneringen i semifinalen mot Ystad Kampsportsklubbs Tommy Moström som satte ett ursinnit tempo och redan efter strax över minuten fick Marqus att klappa ut (ge upp). Så för ovanlighetens skull blev det ingen medalj denna helg för Marqus som fick nöja sig med en fjärdplats.

Två nya up and coming ÖJKare var i vitbältesklassen David Norman och Cecilia Marsell som tog silver respektive brons i sina viktklasser i sitt första Swedish Opendeltagande. För övriga ÖJKare fanns mer att önska denna helg och i de öppna viktklasserna fungerade inget för någon denna helg. Vilket gjorde att det blev inga fler härliga medaljer där.

Närmast på tur väntar Trondheim Christmas Open den 1 December och även Julrullen i Östersund i slutet av December. Sedan Juluppehåll med välbehövlig återhämtning och sedan hårda förberedelser för eventuellt EM för flera av ÖJKs adepter.

Om 2019 ska bli det år då ÖJK tar Östersunds och Jämtlands första EM-medalj någonsin i BJJ återstår att se.


Epost: Adressen Gömd

                                

                                            

Postadress:
Östersunds Jeet Kune Do Klubb - Budo och Kampsport
Box 384
83125 Östersund

Besöksadress:
Idrottens Hus, Sollidenvägen 62B
83139 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0)767 866 255
E-post: This is a mailto link

Se all info