Hoppa till sidans innehåll

En vinst och en förlust för ÖJK på Drakfight

2017-07-11 06:00
På fredagseftermiddagen samlades ÖJKs trupp på Fyrvalla för avfärd mot Sundsvall och 2017 års Drakfight.
  • Uppdaterad: 2017-09-22 05:24

Thaiboxning (Muaythai)
Sundsvall, Sverige

Det var ett laddat gäng som lämnade Östersund på fredagseftermiddagen med destination Sundsvall och 2017 år Drakfight. Truppen åker så gott som alltid så att man är på plats dagen före tävling för få tid att känna in tävlingsarena och kunna förbereda sig i lugn och ro på plats. Så även denna gång.

Det blev en lugn joggingrunda för truppen runt Södra Berget på Fredag kväll för att skaka loss både lemmar och huvudet. Som i alla sporter är det viktigt att hitta rätt anspänning, känsla och fokus för att prestera optimalt. Lugnare träningpass av något slag dagen innan match brukar ordna sånt.

 

 

Väl på plats på Thaifestivalen och Drakfight så fick ÖJK trampa upp i ringen som första man till rakning. Upp i ringen klev ÖJKaren Morteza Feyzi som fick ett traditionellt derby mot Sit Perong Drakstadens Muay Thai IFs Liam Vestman i -70kg, D-klass junior. Matchen började lugn och det gavs och togs från båda håll. Dock tog Morteza med sin bestämda aggressivitet snart över matchen mer och mer och i sista ronden var inget snackom vart matchen skulle gå. Segen för ÖJK och Morteza Feyzi.

I ÖJKs andra match för dagen blev det Asad Bayat som fick försvara ÖJKs färger. Detta emot Odenplan Fightgym IFs Isak Jeppsson -60kg, C-klass junior. Odenplan Fightgym är en ganska ny förening som på kort tid tagit sin plats i svensk stående fighting med flera världsmästare, europamästare och en hel hög med svenska mästare i sin familj. Nämnas kan den dubbla världsmästarinnan Patricia Axling, Sofie Olofsson och Sanny Dahlbeck (som vunnit över bland annat före detta K1 Max mästare Yoshiro Sato). Så bra motstånd var att vänta och det blev det. Det var en väl skolad boxar som mötte Asad.

 

 

Asad stod dock upp bra och det var relativt jämt ända in i slutet. Dock med en fördel till Odenplans Jeppsson i samtliga ronder och därmed seger till Stockholmsklubben och hem och fila på formen för Asad som liksom övriga ÖJKare redan idag påbörjat förberedelserna för Slaget om Dalarna som går av stapeln i Ludvika om den 19 Augusti.

Truppen är om samtliga får matcher rekordstor till denna kommande tävling med 9 anmälda spelare från ÖJK. Eventuellt kan det tillkomma några till namn i truppen. Om alla får motstånd återstår att se då all matchning sker under mycket hårda regler om att det ska vara jämna matcher (vilket är väldigt bra för spelarnas säkerhet och för att det ska bli roliga matcher). Men det får vi verkligen hoppas.

   
   

Postadress:
Östersunds Jeet Kune Do Klubb - Budo och Kampsport
Box 31
83121 Östersund

Besöksadress:
Idrottens Hus, Sollidenvägen 62
83139 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0)767 866 255
E-post: This is a mailto link

Se all info