Hoppa till sidans innehåll

Historiskt första SM i BJJ för ÖJK nu på Lördag och Marqus Olofsson kan få möta Sveriges just nu kanske hetaste spelare.

2017-09-14 04:58
Lottningen för årets BJJ SM nu på Lördag har nu släppts. ÖJK kommer att delta för första gången i ett SM. Även den första klubben någonsin från Jämtland/Härjedalen att delta. Det är ett minimikrav på att man har minst lila bälte.
  • Uppdaterad: 2017-11-05 16:23

Det är inte många veckor sedan Marqus Olofsson emottog sitt lila bälte. Detta var mycket välförtjänt och något han väntat länge på men inte kunnat få av olika anledningar. Sett till hans prestationer på mattan så borde han ha fått bältet för länge sedan. Detta bevisade han direkt i sin första och andra tävling (Scandinavian BJJ Nogi Championship och Scandinavian BJJ Tournament) i klassen lila bälte där han plockade medaljer i samtliga klasser. Både sin egen viktklass och öppen viktklass. Med ett guld i den öppna viktklassen som grädde på moset efter en helg som innebar ett guldregn över ÖJK igen som hette duga.

I och med att han emottog det lila bältet (ungefär som svart bälte av 3-4 till fjärde graden kunskapsmässigt i många andra kampsporter) kvalificerade han sig för SM i BJJ. Vilket han genast började förbereda sig för. Bland annat genom sina debuttävlingar.

 

 

På SM ställs han emot Sverigeeliten där det finns proffs med i startfältet. På SM tävlar alla oavsett bältesfärg emot varandra (svar, brunt och lila bälte) precis som det en gång var på alla tävlingar i världen innan antalet utövare hade ökat så pass att det delades upp.

Vinner Marqus SM så är han nummer ett i Sverige och det i en av de största kampsporterna. Det är verkligen spännande att få komma in i BJJns finrum för första gången och möta de som tidigare för flera var idoler.

Vinner Marqus sin första match som väntar redan i anda matchen Prana Jiu-Jitsu Klubbs Emad Omran. Emad som bland annat tagit VM-silver i Abu Dhabi mm. Här är ett reportage om Emad för den som inte känner till honom. http://www.fightermag.se/2016/12/04/intervju-med-emad-omran-en-av-pranas-stjarnor/

Sök gärna efter matcher mm med honom så kommer ni att förstå att det kommera att bli ett mycket tufft motstånd. Men inget är omöjligt. Vissa saker bara lite svårare och Marqus har ju tidigare visat att han kan skrälla.

Även så är Marqus utveckling bara i sin linda och han har sina bästa år framför sig. Med den typ av hjärna han har så kommer han att kunna bli ett världsmonster på mattorna och inom en snar framtid kanske proffs.

Årets SM i BJJ går av stapeln Lördagen den 16:e September i Stockholm.

Tävlingsarena: Jakobsbergs Sport- och Idrottshall. 

Tävlingsstart: 13.00

Här följer länk till lottningen för Lördagens SM: https://smoothcomp.com/event/309/bracket/13291

 

Nedan information från SMs hemsida:

Riktlinjer för hur svenska mästare koras regleras av Riksidrottsförbundet och specificerar tydligt att det endast kan finnas en svensk mästare i respektive åldersklass som sedan kan delas upp viktklasser samt dam- och herrklasser. SM i BJJ är därför uppdelat i junior och senior. SBJJF har valt att göra följande uppdelning av klasserna: i junior-SM tävlar juvenile (16-17 år) i en gemensam klass för vit-lilabälten och i senior-SM tävlar alla tävlande i adult i en gemensam klass för lila-svartbälten. När två olika bälten möts i en match är det matchtid och regler för det lägsta bältet som gäller under matchen – det vill säga att ifall ett lilabälte och svartbälte tävlar mot varandra så är det lilabältesregler och matchtid på sju minuter. I övrigt gäller ordinarie viktklassindelning enligt IBJJF:s regelverk.

Vi hoppas att se våra nuvarande och blivande elitutövare kämpa om medaljer och SM-tecken den 16 september och ser fram emot att kora 2017 års svenska mästare på både junior- och seniorsidan!

   
   

 

 

 

Postadress:
Östersunds Jeet Kune Do Klubb - Budo och Kampsport
Box 384
83125 Östersund

Besöksadress:
Idrottens Hus, Sollidenvägen 62B
83139 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0)767 866 255
E-post: This is a mailto link

Se all info