Hoppa till sidans innehåll

På Lördag och Söndag stegar ÖJK in på Scandinavian BJJ Nogi Championship och Scandinavian BJJ Tournament 2017

2017-09-01 05:03
Så har det gått år och det är åter dags för Scandinavian BJJ Nogi Championship i Stockholm. I år har även det tillkommit den nya tävlingen Scandinavian BJJ Tournament. Mycket spännande helg väntar för ÖJK.
  • Uppdaterad: 2017-09-22 05:24

BJJ - Brasiliansk Jiu-Jitsu

Idag förmiddag lämnar ÖJKs trupp Östersunds med destination Stockholm. Denna gång en fyrmannatrupp bestående av Emil Larsson, Marqus Olofsson, Ida Stensson och Mikael Edström. Ett antal namn saknas i ÖJKs trupp av olika orsaker såsom skador mm.

2016 var en framgångsrik tävling för ÖJK då så gott som samtliga deltagare stegade upp på medaljplats. I år är några av dessa skadade. Men kanske kommer vi att få se nya medaljörer axla manteln och föra ÖJKs medaljmaskin framåt ytterligare i samma anda.

Finns många spännande bubblare och samtliga ÖJKare kan nå pallplats om allt går som det ska. Den kanske mest spännande denna helg är Marqus Olofsson som gör debut i lilabältesklassen (den nivå då man är kvalificerad för SM i BJJ). Kommer han att gå in och ta för sig direkt med medaljer som påföljd? Det är frågan.

Torsdagen blev sista träningsdagen för Mikael Edström och vila för övriga spelare. Mikael har tagit stora steg framåt i sin utveckling under senare tid och även han debuterar i en högre division (blåbältesdivisionen). Även Edström kan om allt stämmer gå in och härja på pallen direkt.

Emil är en joker och Ida brukar som ofta stå någonstan på pallen. Frågan brukar bara vara på vilken plats. Hon vann ju föregående år mot världsmästaren Elina Moestam som numera spelare i en högre division. Ska verkligen bli spännande att se vad senaste månadernas träning har gjort för under för dessa atleter.

Kommer det att komma hem ett mästarbälte till Östersund denna helg?

 

Läs mer om tävlingen via dessa länkar.

Scandinavian BJJ Nogi Championship fb-sida: https://www.facebook.com/Scandinavian-Bjj-Nogi-Championship-1704458153170861/

Eventsida Scandinavian BJJ Nogi Championship: https://smoothcomp.com/event/254

Scandinavian BJJ Tournament:                             https://smoothcomp.com/event/253

 

   
   

Postadress:
Östersunds Jeet Kune Do Klubb - Budo och Kampsport
Box 31
83121 Östersund

Besöksadress:
Idrottens Hus, Sollidenvägen 62
83139 Östersund

Kontakt:
Tel: +46 (0)767 866 255
E-post: This is a mailto link

Se all info