Hoppa till sidans innehåll

Förtroendevald


På denna sida finns information för dig som är intresserad av att bli förtroendevald. Som förtroendevald representerar du både dina föreningskompisar och föreningen.

 

Ju fler som engagerar sig i föreningen desto starkare blir vi. Det är ingen klyscha att kunskap är makt. Som förtroendevald har du fått förtroendet av dina föreningskompisar att vara deras språkrör i frågor som rör föreningen och dess verksamhet. Detta är ett mycket vikigt uppdrag som ska tas på största allvar. Inom föreningen finns det många olika förtroendemannaroller, nedan finns det en beskrivning över några av dem. Prata med din förening för att får mer information.

 

Klubbstyrelse
Ordförande
Bestämmer inte mer än någon annan förtroendevald i styrelsen, men är den som leder och fördelar arbetet i den föreningsstyrelsen. Styrelselagets lagkapten. En fördel är om ordförande är visionär och har ett långsiktigt tänkande utifrån ett övergripande perspektiv. Ordförande brukar delta i många av föreningens förhandlingar.

Vice ordförande 
Deltar i det övergripande arbetet, tillsammans med ordförande, och deltar normalt också i olika förhandlingar. 

Kassör
Den som bokför och redovisar medlemsintäkter och kostnader.

Sekreterare
Skriver protokoll från styrelsens möten och ser till att medlemmar blir kallade till årsmöten och att styrelsens ledamöter får kallelse och alla handlingar som krävs för att beslut ska kunna fattas.

Ledamot
Alla i en styrelse är ledamöter i grunden, även om vissa har mer inriktade titlar och arbetsområden. Traditionellt är "ledamot" en som sitter med i styrelsen och arbetar med idrottsföreningens löpande verksamhet och har ibland ett ansvarsområde till exempel som marknadsansvarig.

 

Revisor
En revisor är inte en ordinarie ledamot i en styrelse, då den ska granska styrelsens arbete och ge förslag om ansvarsfrihet till idrottsföreningens årsmöte. Den ska granska styrelsens arbete och se att det följer skrivna protokoll och att den ekonomiska redovisningen är korrekt och enligt god sed. 

Valberedning
Valberednings främsta arbetsuppgift är att ge förslag till nya förtroendevalda. De ska kontinuerligt studera det som händer i föreningen, hur föreningen utvecklas och om det finns brist på viss kunskap eller erfarenhet. Årsmötet väljer vilka som ska sitta i valberedningen.

 

   
   
   
   


Uppdaterad: 12 OKT 2016 12:58

Postadress:
Östersunds Jeet Kune Do Klubb - Budo och Kampsport
Box 384
83125 Östersund

Besöksadress:
Idrottens Hus, Sollidenvägen 62B
83139 Östersund

Kontakt:
Tel: +460767866255
E-post: This is a mailto link

Se all info