Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Brasiliansk jiu-jitsu


 

Brasiliansk Jiu-Jitsu är en grapplingform utvecklades av familjen Gracie. Grundtanken är att få ner sin motståndare på marken och med hjälp av ledlås och strypningar med mera tvinga motståndaren att ge upp. Sparkar och slag är inte tillåtet. 

Bjj brukar framhävas som den kampsport där en mindre utövare har störst möjlighet att övermanna en större och starkare motståndare. Anledningen till detta är att teknik alltid går före fysiska egenskaper så som storlek och styrka. Genom att fokusera på teknik och koncentrera kampen i huvudsak till marken behöver inte en mindre kroppsstorlek vara ett handikapp. Detta gör att Bjj är en kampsport som passar alla tjejer som killar, små som stora och gamla som unga.

Tävling

BJJ är en väldigt snabbt växande och populär tävlingsidrott. Från att den första Bjj-tävlingen arrangerades på svensk mark år 1998 har sporten vuxit till att bli den största tävlingskampsporten i Sverige. 
I en BJJ-match är man klädd i en Gi. Matchen börjar stående men största delen av matchen utspelas oftast på marken. Om någon av deltagarna lyckas tvinga sin motståndare till avklapp (att ge upp) vinner denne. Skulle matchen löpa tiden ut avgörs den på poäng vilka tilldelas för dominanta positioner och offensiva moment under matchens gång. 


Uppdaterad: 10 JUL 2018 02:39

Postadress:
Östersunds Jeet Kune Do Klubb - Budo & Kampsport
Box 384
83125 Östersund

Besöksadress:
Östersunds Sporthall, Samuel Permans gata 14
83141 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info